top of page

Meseszép környezetbarát falmatricák

Mint tudjátok, rajongok a környezetbarát lakberendezési és dekorációs termékekért. Így találtam rá a hazai MÖKKI Design termékeire, s gondolom nem okozok nagy meglepetést azzal, ha elárulom, hogy a márka megálmodója Balogh-Stark Orsi, két tündéri kisfiú anyukája. A nem mindennapi falmatricák mellett találtok nála babaportrékat, melyek személyre szabhatóak és motivációs posztereket is, melyeket pedig a karanténidőszak ihletett. 

 

A falmatrica legnagyobb előnye a falfestéssel szemben az, hogy könnyen áthelyezhető, eltávolítható - így ahogy változik az ízlésünk, úgy tudjuk változtatni a szoba hangulatát, anélkül, hogy át kellne festetünk az egészet. Gondoljatok csak bele - hatalmas divat a babaágyak feletti falrészt kifesteni, dekorálni, de amikor 2-3 évesen átköltözik a gyerkőc egy normál magasságú ágyba, a dekoráció hirtelen elveszti korábbi funkcióját. Emiatt is érdemes mobilis elemekben gondolkodni, a szintén divatos falfestés helyett.

 

Természetesen én is szerettem volna egy ilyet a kisfiam szobájába, így választottam egy csodaszép szivárványos falmatricát Alex ágya fölé.

Már a csomagolás is elvarázsolt, óriási hengerben érkezett, selyempapírba tekerve, cuki kis matricával lezárva - így szinte lehetetlen, hogy megsérüljenek a matricák út közben. Az anyag tapintása tényleg papírszerű, érződik, hogy nincs benne műanyag.

A felhelyezés összességében kb. fél órát vett igénybe, lehet hogy segítség nélkül gyorsabb lettem volna :) Miután nedves ruhával megtisztítottam, majd szárazra töröltem a falat, kimértem a szivárvány helyét és ceruzával bejelöltem. A ragasztással belülről kifelé haladtam, a második ív után már egész könnyű dolgom volt - a visszaszedés egyébként nagyon egyszerű, a lényeg, hogy csak azután simítottam teljesen a falra a matricát, amikor már biztos voltam a helyében. A kisfiam azt kérdezte amikor kész lett, hogy lecsúszhat-e rajta - lehet, hogy túl sok Bogyó és Babócát olvasunk/nézünk :) nagyon örült neki! Itt láthatjátok a végeredményt:



bottom of page