top of page

Muratto, a természetes falburkolat

Frissítve: 2020. nov. 4.

Egyre divatosabb a festés és a tapétázás mellett a falakat különféle burkolatokkal, panelekkel díszíteni. Sok gyártó termékeit találjuk meg a piacon, azonban kevésről mondható el, hogy az alapanyag és a gyártási technológia is környezetbarát. 


lyenek a portugál Muratto cég falburkolatai, melyeknek fő alapanyaga a parafa. Termékeiket több, mint 40 országban forgalmazzák, s hazánkban is elérhetőek.

A márka az alábbi fő értékek mentén állítja elő felületképző burkolatait:

DÍZÁJN, mint a kreatív folyamat középpontja, INNOVÁCIÓ a koncepcióban és a technológiában, SOKOLDALÚSÁG a termékek kínálatában. VILÁGSZERTE ELTERJEDT disztribúció.


Miért pont parafa?

Főként a para tölgy kérgéből állítják elő az anyagot, így a fát nem kell hozzá kivágni. A parafatermelést általában környezetbarát iparágnak nevezik, és nem csak azért, mert a termék könnyen újrafeldolgozható. Spanyolország és Portugália paratölgy erdői, amelyek a világ parafadugó szükségletének 80%-át biztosítják, 42 madárfaj és sok pillangófaj létfontosságú élettere is. A parafa jellegzetességei közé tartozik az, hogy antimikrobiális (nem penészesedik és nem gombásodik), rugalmas, elnyeli a hangot, és rendelkezik hőszigetelő tulajdonságokkal is. Nehezen ég, égéskor nem keletkeznek mérgező gázok. A parafa természetes gyógyító tulajdonságokkal bíró anyag, melynek eredményeként nemcsak gyönyörű faldekorációval, hanem természetes antidepresszánssal és légszűrővel is rendelkezik. 



bottom of page