top of page

Otthontervezés korona idején

Frissítve: 2020. nov. 4.

A COVID-19 már csaknem minden iparágra kihat a világ minden táján, köztük a belsőépítészetre/lakberendezésre is. A tervezés módja, a felhasznált anyagok és a terek kialakítása is megváltozik - most elmondom, hogyan látom ezeket a változásokat.



Az enteriőrtervezés jövője a koronavírus által megváltoztatott világ valóságát tükrözi, előtérbe kerül a könnyű tisztántarthatóság, az olyan anyagok beépítése, melyek segítenek a betegségek terjedésének csökkentésében, olyan alaprajzok, melyek külön teret biztosítanak az otthoni tevékenységekhez, a fókusz pedig a személyes jóllétre összpontosul. Mindannyian egy új életmódhoz kezdünk alkalmazkodni, ami azt jelenti, hogy több időt töltünk otthon, mint valaha és emiatt egy harmonikus menedéket igyekszünk magunknak létrehozni. 

Soha nem használtuk annyit 0/24 órában az otthonunkat, mint az elmúlt időszakban. Talán ez segített a többségnek megérteni, hogy miért fontos a jó térszervezés, a funkcióknak megfelelő, ergonómikus bútorozás (gondolom tudjátok, mennyi bosszúságot tud okozni egy hiányzó konnektor vagy egy elmozdíthatatlan konyhaszekrény, ami mindig útban van) - hiszen a közhiedelemmel ellentétben ezek a lakberendezés alapjai, a többi csak ezután jön.

Hiszem, hogy a munkánkra most van igazán szükség -  mint ahogy sok más szolgáltatás átkerült az online térbe, az enteriőrtervezés is jól tud működni ezen a platformon. Sokan választják a diy megoldásokat, hogy ne kelljen szakembert hívni a lakásukba - lakberendezőként online ezekhez is tudunk tanácsokat adni megrendelőinknek, hogy a végeremény tényleg olyan legyen, amilyet elképzeltek.

Olvass tovább!

24 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page