Modern Dining Room

Természetes otthon, a Biofil Design által

Emlékszel arra az érzésre, ami a tengerparton ülve, a hullámokat figyelve töltött el?
Emlékszel, hogy mennyire feltöltődtél egy erdei túra után?

Mi lenne, ha ezeket az érzéseket az otthonodban élnéd újra?

Üdvözöllek a biofil design világában!

 

Mi a biofília?


A biofília szó szerint az élet, élő rendszerek szeretetét fejezi ki. Tágabb értelemben vonatkoztathatjuk az egész természet szeretetére. Maga a szó görög eredetű, és ellentétes a fóbiával. Fóbia = félelem. Philia = Szeretet.

Manapság a világ népességének több mint fele városi környezetben él és az ENSZ szerint 2050-ig ez a szám 66%-ra növekszik. Ráadásul a napunk 90%-át épített környezetben töltjük. Soha nem volt fontosabb, hogy kapcsolatba lépjünk a természettel.

A biofil design híd a belsőépítészet, a természet és a jólét között. Az élővilág olyan elemeit haználja, amelyek pozitív hatással vannak ránk, a beltérben reprodukálja azokat, olyan terek létrehozásával, amelyek aktívan támogatják jólétünket.

3108.jpg
image.jpg

Pozitív hatások

Egy tanulmány, amelyet Roger Ulrich professzor készített a svéd Chalmers Műszaki Egyetemen kimutatta, hogy a természetre néző ablakokkal rendelkező betegek 8,5% -kal kevesebb gyógyulási időt igényeltek, mint azok, akiknek az ablakai téglafalakra néztek. 

A Wardian Case ‘vitamin nature’ tanulmánya

2018-ban egy háromhetes kutatási projektben több mint 100 látogató vett részt, mindegyikük érkezéskor és távozáskor kitöltött egy kérdőívet. Átlagosan 60 percet töltöttek egy biofil oázisban:

74% jobb kedvű lett

83% hatékonyabbnak érezte magát

87% kreatívabbnak érezte magát

87% csökknent a stressz-szintje

Hogyan működik a biofil design?

A biofilikus tervezés számos eszközre támaszkodik, amelyek 3 kategóriába sorolhatók:


  • Természet a térben - a természetes elemek beépítése a dizájnba

  • Természetes analógiák - a természetes formák, minták, színek és textúrák megjelenítése, utánzása

  • A tér jellege - a természetes környezet elrendezésének reprodukálása.

A biofilikus design egy olyan koncepció, amely felhasználható bármilyen költségvetés esetén, bármilyen belső térben.

Akár úgy döntesz, hogy kismértékben alkalmazod néhány cserepes növény beszerzésével, vagy az egész otthonodnak a kialakítását kizárólag biofil elemek felhasználásával tervezed, ez egy olyan eszköz, amely nemcsak otthonodra, hanem egészségedre és jóllétedre is pozitív hatással lesz. 

biofilico%2Bbiophilia%2Bbiophilic%2Binterior%2Bdesigners_edited.jpg

Merüljetek el az erdei túrák hangulatában, a tengerparti hullámokban úgy, hogy mindezt az otthonotok nyújtja számotokra. Ez nem egy ideiglenes élmény, hanem a saját életérzésetek az újonnan kialakított lakókörnyezetetekben.

Lakberendezőként szívesen segítek alkalmazni a biofil design előnyeit, válassz szolgáltatásaim közül!

 
certificate-119497953.jpg

"Egy jól megtervezett otthon nem feltétlenül gyógyír a problémáinkra, de mindenképpen segíthet megelőzni a további károkat, legyen szó az egészségünkről, a pénztárcánkról vagy a bolygónkról."   Oliver Heath