top of page

Blue Poppy projekt - ingatlanfejlesztés a 11. kerületben

Frissítve: 2021. szept. 30.

Most kicsit részletesebben is bemutatom nektek ezt a munkámat. Ez volt az első alkalom, hogy együtt dolgoztam a férjemmel, remélem még sok ilyen projektben lesz részünk együtt.


Miért blue poppy?

A gyakran tibeti pipacsnak (Bhutánban nemzeti szimbólum és a világ harmóniájának megtestesítőjeként tekintenek rá) nevezett kék mákvirág színei köszönnek vissza ebben a lakásban.




Story

A 11. kerületben lévő lakást még az év elején vásárolta a férjem cége, hogy egy teljeskörű felújítást és home staginget követően újjászületve várja leendő tulajdonosát.


Az én feladatom volt a terek és a berendezés újragondolása, a kivitelezéshez szükséges tervek elkészítése, valamint a berendezés beszerzése. A végén részt vettem a bútorok összeszerelésében is, a fotózás előtt pedig megszállottan takarítottam és rendezgettem a dekorációt…maximalista vagyok egy kicsit.


Fent láthatjátok az új berendezési alaprajzot, költségoptimalizálási okokból csak keveset változtattunk az eredeti állapothoz képest. Ezek a változtatások főként a belső nyílászárókat érintették. A nappaliba vezető ajtó helyére egy átjáró került, a nappali és a hálószoba közötti ajtót ( kanapé mögött) megszüntettük, így mindkét helyiség könnyebben bútorozhatóvá vált. A spájz ajtaját cseréltük egy kétszárnyú darabra, így nem foglalja el nyitott állapotban az egész közlekedőt. A konyha korábban is nyitott volt, viszont ezt a nyílást megnagyobbítottuk, hogy a falacs csak a konyhabútor oldalát takarják. Mivel külön WC van, így a fürdőszobát egy praktikus savmart üvegből készült toloajtó rejti.


Miken változtattunk még?

Szinte mindenen. Ez a lakás a Budaörsi útra néz, így az első amit meg kellett oldanunk, az a zajcsökkentés - emiatt extra hangszigetelő ablakokat építtetünk be, melyek szinte teljesen kiszűrik a forgalom hangjait. A korábbi konektoros fűtést első körben norvég paneles fűtésre terveztük cserélni, de miután tapasztaltuk, hogy a dél-keleti fekvés miatt télen fűtés nélkül is kellemes hőérzetű a lakás, arra jutottunk, hogy hűtő-fűtő klímákkal könnyebben biztosítható lesz majd az ideális hőmérséklet. A burkolatoknak is menniük kellett... két réteg idejétmúlt hidegburkolat volt szinte mindenhol, a parkettát nagyon szerettem volna megmenteni, de sajnos nem sikerült. Hidegburkolat csak a vizes helyiségekbe került, a többi helyre jó minőségű laminált padlót választottunk, melynek az alapanyaga FSC minősített fa.


Stílus

Harmonikus, letisztult terek kialakítása volt a célom, melyekbe a jövőbeni vevő beleszeret majd. Mivel a második emeleti lakás a Budaörsi útra néz, melyen keresztül eljuthatunk a Balatonhoz, valahogy adta magát, hogy a lakás egyik fő színe a kék lesz, a másik pedig a sárga, mely egy kis napsütésre emlékeztet.


Mint tudjátok, nagyon fontos számomra a fenntarthatóság, emiatt igyekeztem úgy összeválogatni a felhasznált anyagokat és a berendezést, hogy az minél fenntarthatóbb legyen. Ezért nem normál festékkel festettük a falakat, hanem az olasz Kerakoll által gyártott Keradecor Eco Paint-el, ami nem tartalmaz káros anyagokat. Így bukkantam rá például a szőnyegre a Butlersnél, ami PET palackokből előállított textilszálakból készült és ezért választottam a Hemnes TV állványt, amit tömör fenyőből gyártanak. A viszonylag sok növény is ennek tudható be - gyönyörűen öltöztetik a tereket és még a levegőt is tisztítják - a saját példányimat vittem át a fotózásra, így azt követően sem lettek magukra hagyva.


Funkciók

A nappali elengedhetetlen része a kanapé, ide egy praktikus, ággyá alakítható darab került. Mivel a konyha mérete nem engedte, hogy kialakításunk benne egy étkezőt, beintegráltuk azt a tágas nappali terébe. A tökéletes ülőalkalmatosságokat ide rengeteg ideig kutattam, keresetem használtat és újat is - végül az Actona által gyártott organikus vonalvezetésű kárpitos székek mellett döntöttünk.


Manapság szinte mindenkinek jól jön egy otthoni dolgozósarok - szerettem volna megmutatni, hogy ebbe a lakásba ez is belefér -ki is próbáltam!



A konyha elrendezésén sokat gondolkodtam, végül a kétsoros verzió mellett döntöttem. A fehér felső szekrények tágítják a teret, a nyitott polc pedig remek otthona a leggyakrabban használt kellékeknek. Manapság nagyon fontos a megfelelő helykihasználás és az átláthatóság, ha konyha rendszerezés terén szeretnétek fejlődni, érdemes tudatosan átgondolni, hogy milyen konyhabeli szokásaink vannak.



A lakáshoz tartozik egy kis spájz is, ami nagy kincs manapság. Ennek a berendezése majd az új lakó feladata lesz, amihez itt találhat spájz ötleteket.


A konyha mellett a fürdőszoba is hatalmas átalakuláson ment keresztül, itt hozzá kellett nyúlni a kiállásokhoz is. A mosdó szó szerint sarokba volt szorítva, a zuhanyzó helye is messze volt az ideálistól. A fürdőkádas megoldással megszüntettük a tér osztottságát, ami így sokkal kényelmesebb mindennapi használatot biztosít.


Sokáig gondolkodtam, hogy mi legyen a háló fókuszpontja, majd azt találtam ki, hogy megkeresem Turbuk Ágit és megkérem, hogy kreáljon egy fali panelt ide - szerencsére igent mondott. A hullámos design a víz elemet hozza be a térbe, a filc pedig a puhaságról és a remek akusztikáról gondoskodik.


Az erkély új kültéri fa padlót, a korlát pedig új festést és egy takaróborítást kapott (az üveg cseréjébe nem láttuk érdemesnek befektetni).



Most pedig megmutatom nektek az átadáskori és a kész állapotot, mintha nem is ugyanaz a lakás lenne.


Ilyen volt:



Ilyen lett:


Köszönöm szépen a gyönyörű fotókat Potyondi-Galasi Orsinak, a gyönyörű és finom cupcake-eket pedig Csákvári Annának!

139 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page