top of page
Szerző képeNagy Katalin Judit

Hozd ki a legtöbbet az otthonfelújítási támogatásból

Ti is szeretnétek felújítani a családi fészket? Erre most remek alkalmat nyújt az otthonfelújítási támogatás, melynek részleteiről a 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet rendelkezik, amit javaslok mindenképp elolvasni, mielőtt belevágtok a munkálatokba. A rendelet sok kérdést nyitva hagy, ezek tisztázására létrehoztak egy GYIK-et, amit innen tudtok letölteni.




Mivel a kiírás említ tervezési díjat is, de hogy ki számolhat fel ilyet, az homályba vész, több kört is futottam a MÁK-nál arra vonatkozóan, hogy lakberendező által készített tervekre (pl. elektromos koncepcióterv, bútortervek, stb.) elszámolható-e a támogatás, de végül NEMLEGES választ kaptam. Mindezek ellenére javaslom, hogy vonjatok be lakberendezőt a felújítás kezdetekor: kérjetek tanácsot vagy vegyetek igénybe komplett tervezési csomagot, mert sok időt, pénzt és energiát spórolhattok így meg - ezért a tervezési díjra ne extra kiadásként tekinsetek, hanem befektetésként, ami megtérül.

A végeredményt, azaz az otthonotokat pedig évekig fogjátok használni, legyen olyan, ameilyennek megálmodtátok!


Mutatom azokat a munkákat, melyekhez terveket tudok készíteni nektek:

  • fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel

  • belső tér felújítása, ideértve: - a lakás helyiségeinek belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréjét, felújítását, - festését, tapétázását - a galériaépítést, - a belső lépcső kialakítását és cseréjét, - a szaniterek beépítését vagy cseréjét, - a villanykapcsolók és -dugaljak kialakítását és cseréjét, - a belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök beépítését, cseréjét vagy felújítását,

  • a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség (így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása,

  • beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje




Mit várhattok tőlem, ha engem válaszotok?

  • Álomotthonokat alkotok

  • Az általam tervezett lakások praktikusak és életteliek

  • Bármilyen stílusban szívesen alkotok - a biofília nálam alap, minden munkámba becsempészem néhány elemét

  • Szorosan együttműködöm veled, közösen tervezünk

  • A megbeszélt határidőre elkészülök a tervekkel

  • Segítek az anyagok kiválaszásáben és szívesen egyeztetek a szakági tervezőkkel, kivitelezőkkel

  • Tartom magam a költségvetéshez, a jó ár-érték arányú megoldásokat keresem, melyek hosszú távon működnek

Ha szeretnétek igénybe venni a segítségem írj üzenetet és egyeztessünk!

43 megtekintés1 hozzászólás

1 Comment


Viego
Viego
Aug 23

Nemrégiben kipróbáltam a https://weiss-bet-hu.com/ élő kaszinó szekcióját, és ez elég nagy élmény volt. Az élő osztós játékok, köztük a blackjack és a rulett, nagy felbontásban kerülnek közvetítésre, ami szinte autentikus kaszinó hangulatot teremt otthonunkban. Az interaktív funkciók, mint például a chat opció, kellemes közösségi elemet adtak a játékokhoz. Ha szeretsz valós idejű játékot játszani profi osztókkal, akkor élvezni fogod az itteni élményt.

Like
bottom of page